tisdag 20 december 2011

Trillingnöt


Ca 1 1/2 dl hasselnötter
200 g ljus choklad eller mjölkchoklad

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Lägg nötterna i en långpanna och rosta dem i ugnen i ca 10 minuter.

3. Låt nötterna svalna lite och gnugga sedan bort skalet. Lägg nötterna i en skål.

4. Smält chokladen i vattenbad. Låt chokladen svalna lite och häll sedan hälften av chokladen över nötterna. Blanda om ordentligt.

5. Lägg nötterna tre och tre på en bricka med bakplåtspapper och ställ in i kylskåp i 20 minuter. Låt under tiden resten av chokladen stå kvar över vattenbadet.

6. Skeda över lite av chokladen i en liten plastpåse och spara till dekorering. Doppa trillingnötterna i resten av chokladen med hjälp av en gaffel. Låt dem droppa av ordentligt och lägg dem på bakplåtspappret igen.

7. Låt dem stelna helt.

8. Doppa påsen med choklad i varmt vatten så den blir flytande igen och klipp av ett hörn av påsen. Spritsa chokladen över de stelnade pralinerna.

9. Låt stena igen. Förvara i kylskåp.

De är lite pillriga att göra men blir otroligt goda! De rekommenderas!

Kram Sara

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar