söndag 24 juni 2012

Brytbröd med parmesan


Hej!

På midsommardagen var vi på släktkalas i Ramsberg. Mitt bidrag till maten var ett smarrigt brytbröd med parmesanost i. 
Här kommer receptet:


25 g jäs
2 1/2 dl kall mjölk
1/2 dl olivolja
2 dl riven parmesanost
1/2 tsk salt
ca 6 dl vetemjöl

ägg
vallmofrö

1. Lös upp jästen i lite av mjölken i en degbunke. Tillsätt resten av mjölken, oljan, osten och saltet. Tillsätt det mesta av vetemjölet och arbeta till en smidig deg. Täck degen med en bakduk och låt jäsa ca 1 timme.

2. Ta upp degen på mjölad bänk och arbeta den. Rulla ut degen till en längd och skär i 15 lika stora bitar. Forma dem till runda bullar. Lägg dem i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt bullarna jäsa övertäckta ca 30 minuter.

3. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på vallmofrö.

4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20-25 minuter i 200°C.


Ha en trevlig söndag!

Kram Sara

2 kommentarer:

  1. Ja du Sara, det där brödet har du verkligen lyckats med! Så gott var det:)
    Tack för receptet och tack för i Lördags!
    Ha en bra kväll!
    Kram Sofi

    SvaraRadera
  2. Brödet såg riktigt gott ut! Kram Knorkan

    SvaraRadera